Проглас (2/2005)

Арxив | брой 2 / 2005

„И казва им: вървете след Мене, и Аз ще ви направя ловци на човеци.“ (Матей 4:19)

Ecce Homo! Няма по-цялостно същество от човека. Той е не само планетен или израз на енергиен център – той е космичен и индивидуум, той е съ-Сътворител. Затова древните са казвали: „Познай себе си и ще познаеш боговете.“ Не митологичните, а Бога, който еманира богове и според вибрациите на съответните полета изгражда ангели, архангели, серафими, херувими, власти, престоли..., т.е. еманира одухотворена материя.

Човекът има сумирана еволюция и живени сакрални революции. Затова Учението Път на Мъдростта казва: човекът е един бог в развитие, т.е. сома и пневма! Той няма да казва вече прости ми, а научи ме!

Човекът е една идея за поносимост на Свободата и по скалата на йерархията на Духовните вълни, неговият Дух става един персонален Бог. Така Божията човечност е изведена чрез Човешката божественост. Адам става човек-концепция и скрижали на паметта; той е микрокосмос и планетоносител!

На растителното и животинското царство не се дава религия, както на Бог не се прави характеристика, нито пък хороскоп!

Още от броя
Интервю с Ваклуш Толев (2/2005)   Г-н Толев, защо наричате тазгодишното Послание член от Конституцията на битието и планетна социология? Конституциите имат различна трайност, но винаги утвърждават систе ... AXIS LIBRI (2/2005) Индивидът е свързан с Космоса; Индивидуалността − със Земята; Личността − с човека; Синовността − с Боже ... Проглас (2/2005) „И казва им: вървете след Мене, и Аз ще ви направя ловци на човеци.“ (Матей 4:19) Ecce Homo! Няма по-цялостно същество от човека. Той е не само планетен или израз на енерги ... Личност, Индивидуалност, Космичност (2/2005) Индивидът е свързан с Космоса; Индивидуалността – със Земята; Личността – с човека; Синовността – с Божеството; Духът е свързан с Бога!   ... Послание на Мировото Служение Второ Повеление (2/2005) Второ Повеление Защитете Небесния и Земния Адам! Не можем да се оплачем от щедростта на Небето, но не бива ние да Го ощетяваме, когато даваме неговата благодат. Нека щедростта ... Послание на Мировото Служение Трето Повеление (2/2005) Трето Повеление Осветена бъдност е вече Пътят към Дървото на Живота! Има радости, които не се измерват и които не могат да не бъдат усетени, защото раждат Път. Такава е радост ... Приключване на учебната 2004/2005 година (2/2005) Път се ходи заради бъдеще! Деца на Деня! Щедростта, с която бяхте дарени в своята учебна година, е, разбира се, безмерността на Небето, както и благоволението на Посветените. Мисля, ...