Интервю с Ваклуш Толев (2/2005)

Арxив | брой 2 / 2005

 

Г-н Толев, защо наричате тазгодишното Послание член от Конституцията на битието и планетна социология?

Конституциите имат различна трайност, но винаги утвърждават система! Конституцията на битието легитимира и осветява една нова Духовна вълна.

Човекът бог в развитие – това е първият член, или както е казано в книга Битие ден един. Такава е идеята на Новото поколение, което трябва да се прости със старата доктрина, за да прави една нова планетна социология, която съчетана с културата на Единосъщието му отрежда „царство Небесно“. Това е планетна, а не Мирова социология, среща на Божията човечност с Човешката божественост!

 

Какви трябва да са стратегията и тактиката на Втория събор от Втория цикъл, за осъществяване идеите на Посланието?

Стратегията на тазгодишното Послание е да се разграничат Мировото съзнание (Fiat Lux) на Абсолюта от планетното на Сътворителя (Бог Отец). Човек е една приложна тактика – тя го защитава чрез Възкресението, което с културата на Единосъщието го прави Син, Син Който е казал: Аз и Отец сме едно!

Така Учението Път на Мъдростта защитава и Небесния, и Земния Адам като планетна памет и като баща на една социология, т.е. поколение, родилно начало.

Казал съм: Адам има привилегията да ражда!

Още от броя
Интервю с Ваклуш Толев (2/2005)   Г-н Толев, защо наричате тазгодишното Послание член от Конституцията на битието и планетна социология? Конституциите имат различна трайност, но винаги утвърждават систе ... AXIS LIBRI (2/2005) Индивидът е свързан с Космоса; Индивидуалността − със Земята; Личността − с човека; Синовността − с Боже ... Проглас (2/2005) „И казва им: вървете след Мене, и Аз ще ви направя ловци на човеци.“ (Матей 4:19) Ecce Homo! Няма по-цялостно същество от човека. Той е не само планетен или израз на енерги ... Личност, Индивидуалност, Космичност (2/2005) Индивидът е свързан с Космоса; Индивидуалността – със Земята; Личността – с човека; Синовността – с Божеството; Духът е свързан с Бога!   ... Послание на Мировото Служение Второ Повеление (2/2005) Второ Повеление Защитете Небесния и Земния Адам! Не можем да се оплачем от щедростта на Небето, но не бива ние да Го ощетяваме, когато даваме неговата благодат. Нека щедростта ... Послание на Мировото Служение Трето Повеление (2/2005) Трето Повеление Осветена бъдност е вече Пътят към Дървото на Живота! Има радости, които не се измерват и които не могат да не бъдат усетени, защото раждат Път. Такава е радост ... Приключване на учебната 2004/2005 година (2/2005) Път се ходи заради бъдеще! Деца на Деня! Щедростта, с която бяхте дарени в своята учебна година, е, разбира се, безмерността на Небето, както и благоволението на Посветените. Мисля, ...